100 Objede İslam Bilim Tarihi Sergisi Teknofest'te Ziyarete Açıldı

1.09.2022
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  100 Objede İslam Bilim Tarihi Sergisi Teknofest'te Ziyarete Açıldı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi iş birliğiyle Teknofest Karadeniz'de "100 Objede İslam Bilim Tarihi Sergisi" açıldı.

TEKNOFEST'te ilk kez açılan sergi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çadırı içinde meraklıları ile buluştu. Sergi koleksiyonunda astronomi, coğrafya, geometri, optik, kimya ve tıp alanında özenle seçilmiş 100 obje yer alıyor.

TEKNOFEST'te sergilenen objeler içerisinde Lagari Hasan Çelebi'nin Sultan 4. Murat'a gösteri yaptığı roketi, Takiyüddin'in sanayi devrimi öncesinde icat ettiği buharlı döner aleti ve usturlablar, ziyaretçiler tarafından en çok merak edilenler olarak başı çekiyor. Ziyaretçiler İslam medeniyetine ait eserlerin TEKNOFEST'te bulunmasının çok önemli olduğunu söyleyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.