57. Kütüphane Haftası Açılış Ve Ödül Töreni Programı

31.03.2021
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  57. Kütüphane Haftası Açılış Ve Ödül Töreni Programı

57. Kütüphane Haftası Açılış ve Ödül Töreni programı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve kıymetli katılımcılarla 30 Mart Salı günü saat 13.30’da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan program, 57. Kütüphane Haftası tanıtım filmi ve Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçıları tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Müzik dinletisinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşmalarını yaptı.  Sayın Bakan sözlerine“ Sürekli gelişen ve değişen dünyada insanlarımızın ihtiyaç ve istekleri de değişmekte ve çeşitlenmektedir. Kütüphanecilik çalışmaları ve bu alanda sunulan hizmetler de buna ayak uydurmak durumundadır.” ifadeleriyle başladı.” Kütüphaneler raflardan veya kitaplardan ibaret bir bina değil, bir yaşam alanı olmalıdır. Bir zorunluluk sebebiyle değil, bilinçli olarak zaman ayrılan bir tercih, bir alışkanlık haline gelmelidir. Kitap okumak zamanı doldurma aracı değil, zamanı en iyi şekilde değerlendirme arayışının cevabı olarak görülmelidir.” diyerek sözlerini devam ettirdi. Son olarak Kütüphane Haftasını kutlayarak sözlerine son verdi.

Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay konuşmalarını yaptı. Fuat Oktay sözlerine “ 57. Kütüphane Haftası vesilesiyle sizleri Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim.” ifadeleriyle başladı. “ Kütüphanecilik ve yayıncılık ödüllerini takdim edeceğimiz tüm kitap dostlarının ve milletimizin Kütüphanecilik Haftasını da yürekten tebrik ediyorum. Bizler ilk emri ‘İkra’ yani ‘Oku’ olan bir dinin bilgi üretmek ve okumak üzerine kurulmuş bir medeniyetin temsilcileri ve mensuplarıyız.  Her âlimi gölgesinden istifade edilmesi gereken bir cennet ağacı, kitapları da o ağacın meyveleri olarak gören bir kültürün varisi ve taşıyıcılarıyız.” ifadeleriyle sözlerini devam ettirdi.

Fuat Oktay’ın konuşmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül töreni tamamlandıktan sonra İsmail Saib Sencer, Kutadgu Bilig, Divânı Hikmet, Dîvânü Lugāti’t-Türk gibi başlıkların yer aldığı teatrel anlatı gerçekleştirildi.

Son olarak Dijital Çağda Kültürel Mirasın Aktarıcısı Kütüphaneler paneli, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Sayın Ali Odabaş’ın moderatörlüğünde; British Library Başkanı Sayın Roly Keating, Yazar Sayın Dr. Ermir Nika, Özbekistan Ali Şir Nevai Milli Kütüphanesi temsilcisi Sayın Kabiljanova Gulbakhor ile gerçekleştirildi.