26.10.2020
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  ASEAN Ankara Heyetinden T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine Kitap Bağış Töreni

Destek Ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan ve Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’nun ev sahipliğinde ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) komitesi üye ülkelerinin Büyükelçileri Sn. RAUL S. HERNANDEZ, Sn. SHAFIEE KASSIM, Sn. Dr. LALU MUHAMAD IQBAL, Sn. JONATHAN TOW, Sn. PHANTIPHA IAMSUDHA EKAROHIT, Sn. TRAN QUANG TUYEN ve ülke temsicileri, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde toplantı gerçekleştirdi.

Sayın Büyükelçiler ve temsilciler, kütüphane ile ülkeler arası işbirliğinin güçleneceğini düşündüklerini, bu tür etkinlikler ile iki bölge arasındaki işbirliklerinin geliştirildiğini ve geliştirileceğine inandıklarını belirtti. Ayrıca kitap bağışları dışında ileri bir zamanda konferanslar düzenleyerek ASEAN’ın Türklerle buluşması ve tanıtılmasını istediklerini dile getirdi.

Sayın Büyükelçiler ve Filipinler Cumhuriyeti, Brunei Darussalam, Kamboçya Krallığı, Endonezya Cumhuriyeti, Malezya, Singapur, Tayland Krallığı, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti ülke temsilcileri; Mahmut Kazan ve Ayhan Tuğlu’ya sıcak karşılama, güzel tören ve ASEAN ülkelerinden gelen kitaplara kütüphanede yer verildiği için teşekkür etti.

Toplantı sonunda Cihannümâ salonunda hediye takdimi gerçekleştirildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sonlandırıldı.