Mürekkebin İzi Yazma Eserler Sergisi Halka Açıldı

25.02.2020
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  Mürekkebin İzi Yazma Eserler Sergisi Halka Açıldı

Mürekkebin İzi Yazma Eserler Sergisi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine teşrifleriyle açıldı.

Mürekkebin İzi Sergisinde; Medine’de, Kahire’de, Şam’da, Bağdat’ta, Buhara’da, Semerkant’ta, Horasan’da, Konya’da, Bursa’da, İstanbul’da ve dünyanın pek çok farklı köşesinde üretilmiş kültür, sanat ve bilim faaliyetlerinin ürünü olan eserlerin en kıymetli örnekleri bulunmaktadır.

Sergi ile alakalı açıklamalar yapan Yazma Eserler Kurumu Başkanı Muhittin Macit, bu sergi için medeniyetimizi yansıtacak eserler arasından 78 adetinin özenle seçildiğini ve 8. asırdan 20. asra kadar yaklaşık bin 200 yıllık bir dönemi içerdiğini vurguladı.

Sayın Cumhurbaşkanımız ise konuşmalarında sergide yer alan, Türkçemizin hafızası olarak nitelendirilen Divanü Lugat’t-Türk’ün bulunması ve bugünlere ulaşmasında emeği geçen İstanbul Fatih’teki Millet Kütüphanesi’nin kurucusu Ali Emiri Efendi, Mahmut Kemal İnal ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi emektar müdürü İsmail Saip Sencer’i rahmetle yâd etti.

Son olarak Cumhurbaşkanımız, özellikle gençlerin ders kitaplarında adlarını öğrendikleri bu eserlerin asıllarını Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine gelerek görmelerini tavsiye etti. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen sergi, 20 Nisan 2020 tarihine kadar 10.00 - 20.00 saatleri arasında sanatseverleri beklemektedir.