Panama Büyükelçisi Sayın Mariela Sagel Rosas’ın Kütüphanemize Ziyareti

28.06.2022
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  Panama Büyükelçisi Sayın Mariela Sagel Rosas’ın Kütüphanemize Ziyareti

Panama Büyükelçisi Sayın Mariela Sagel Rosas Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret etti.

Kütüphane gezisine Saz ve Söz Türk Müziği Tarihi Sergisinden başlayan Sayın Büyükelçi sergilenen objelerle yakından ilgilendi. Türk kültür tarihinin önemli yansımalarının bulunduğu bu kıymetli projeyi görmüş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Daha sonra Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesini gezen Sayın Rosas’a çocuklara yönelik düzenlenen eğitimler ve etkinliklerle ilgili bilgiler verildi. Divan Salonu’nu da gören Büyükelçi, Deniz Sağdıç’ın toplanan atık malzemeleri yorumlayıp sanat eserine dönüştürdüğü ve Kütüphanenin belli noktalarında “0” Sıfır Noktası Sergisi kapsamında sergilenen objeleri de dikkatle inceledi. Daha sonra Cihannümâ Salonunu gezen Sayın Rosas, burada Panama seçkin kitaplarının bulunduğu bölümü inceledi. Sayın Büyükelçi Kütüphanemizin Panama kitaplığına kitap hediye etti ve iş birliğimizin devam edeceğini söyledi.

Bu kibar davetten dolayı teşekkürlerini ileten misafirler fotoğraf çekiminin ardından Kütüphaneden ayrıldı.