Şehit Çocukları Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini Ziyaret Etti

12.09.2021
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  Şehit Çocukları Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini Ziyaret Etti

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Ankara’daki şehit çocukları, 11.09.2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret etti.

7-14 yaş grubundaki 28 şehit çocuğu, Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nde çeşitli etkinliklere katıldı.

Çocuklardan bazıları ebru çalışması ve kitap ayracı süslemesi yaparken küçük yaştaki şehit çocuklarının ilgisini ise Teknoloji Atölyesi’ndeki robotlar çekti. Çocuklar, "Robotis OP3" adlı robotun yaptığı gösteriyi beğeniyle izledi. Kütüphaneyi de gezen çocuklar kitapları incelemeyi ihmal etmedi.

Etkinliğe katılan vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs, şehit ve gazi yakınlarının her zaman yanında olduklarını dile getirdi. Kendisi de şehit kızı olan Gürs, bu çocukları çok iyi anladığını ifade ederek "Şehit çocuklarına nasıl ışık tutabiliriz?" düşüncesiyle böyle bir program hazırladıklarını vurguladı.