Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi

1.06.2021
Ana Sayfa   >  Kütüphane Sitesi  >  Haber  >  Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi

Türk Telekom’un görme engellilere yönelik hazırlamış olduğu Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın ve sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla 31.05.2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde açıldı.

Sayın Emine Erdoğan, Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal ile birlikte açılışını yaptığı sergiyi, Türk Telekom’un görme engelli çocuklara yönelik yürüttüğü Günışığı projesinde eğitim alan çocuklarla birlikte gezdi.

Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız, Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa, Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi gibi dünyaca ünlü 30 sesli betimlemeli tablo sergide yerini aldı.

Görme engelliler bu eserlere her an, her yerde Telefon Kütüphanesi mobil uygulaması aracılığıyla ulaşabilecek ayrıca görme ve işitme engelli ziyaretçiler, Sesli Adımlar uygulaması ile akıllı telefonları üzerinden sesli yönlendirme ve ikonlar aracılığıyla sergiyi bağımsız ziyaret edebileceklerdir.

Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi Projesi kapsamında şiirden romana, tarihten kişisel gelişime, deneme sınavlarından, tasavvufa 50'den fazla kategoride 2 bine yakın sesli kitabın seslendirilmesiyle birlikte Para Tanıma, İlaç Barkodu Okuma gibi uygulamalarla dezavantajlı bireylerin toplumsal yaşama daha eşit ve daha aktif katılımını artırmayı amaçlamıştır.

30 Temmuz’a kadar sürecek olan sergi hafta içi 09.15-17.45 saatleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacaktır.